SCHOLENACTIE

           Hoe fantastisch zou het zijn als je een goed doel kunt steunen met iets dat je op school leert?  
           Wel, dat kan nu door te lezen Voor Congolezen. Leerlingen en klassen lezen voor en laten zich hiervoor betalen of sponsoren. 
           En je klas of school kan ook een fantastische prijs winnen. 

 • Midden november 2018

  1.  START

  Scholen die willen meedoen kunnen extra folders, een aantal affiches en een pakketje Voor Congolezen bladwijzers aanvragen via dit formulier.

  Met de klas bedenk je dan een of meerdere acties. Je kunt een voorleesactiviteit op de school organiseren, voor de (groot)ouders en familie, maar je kunt evengoed eens buiten de school gaan lezen. Bij een rusthuis in de buurt, op het dorpsplein, in de winkelstraat. Deze acties kunnen met de hele klas uitgevoerd worden, maar de leerlingen kunnen ook na de schooluren voorlezen. Of de leerlingen laten zich sponsoren, door oma en opa, peter en meter, buren, vrienden, … om bv. met de klas of de school een zo lang mogelijk vertelsnoer te maken. Bij een vertelsnoer vorm je een lange rij, waarbij de voorlezer en de toehoorder twee aan twee tegenover elkaar zitten. Probeer eens van de eetzaal tot aan jouw klas te geraken! 

 • Eind november 2018

  2. REGISTREER JE ACTIE

  Registreer je actie op www.dewarmsteweek.be.
  Als je nog niet geregistreerd bent bij De Warmste Week, dan dien je dat ook nog te doen. Het wijst zich allemaal goed uit op de website.

  Het voorlezen kan beginnen. 

 • December 2018

  3. LAAT VAN JE HOREN!

  Maak je actie overal bekend. In de schoolkrant, op de website van de school, met een foldertje voor de ouders, …
  Stuur ons zeker een foto of filmpje via onze facebook pagina en wij verspreiden het aan de wijde wereld.

  Het is niet uitgesloten dat we met een cameraploeg verschijnen tijdens een van jullie acties. :-) 

 • Donderdag 22 december 2018

  4. DE TUSSENSTAND

  Laat ons op donderdag 20 december via congodorpen@congodorpen.org  weten hoeveel jullie al verzameld hebben. We maken dan de tussenstand bekend bij het slotevenement van de Warmste Week op zondag 23 december.  Tijdens de kerstvakantie kun je nog gerust verder lezen. Dit is een ideale periode het gezellig te maken met een boek.

 • Donderdag 10 januari 2019

  5. DE EINDSTAND

  Op donderdag 10 januari mag je ons dan de eindstand laten weten, ook via congodorpen@congodorpen.org. De verzamelde centjes dienen tot slot overgeschreven worden via jouw geregistreerde actie op de website van De Warmste Week.

 • Maandag 14 januari 2019

  6. DE WINNAARS

  Op maandag 14 januari maken we de winnaars bekend. Niet wie het meeste verzameld heeft, wel wie de meest originele voorleesactie gehouden heeft. Daarvoor moet je natuurlijk wel een foto of filmpje doorgestuurd hebben. 

 • 2019

  EEN LESJE LEREN

  Alle deelnemende klassen ontvangen een lespakket voor een les wereldburgerschapeducatie (amai, bijna evenveel letters als in heel het alfabet…) over het hoe en waarom van ontwikkelingshulp in onze voormalige kolonie Congo.

JE MAAKT KANS
OP VOLGENDE PRIJZEN

De winnaar kan ook een individuele leerling(e) zijn. De prijs gaat dan naar zijn of haar klas of school.

100 leerlingen van jouw school krijgen tijdens het Afrikafilmfestival in Leuven (van 26 april tot 11 mei 2019) een hele filmzaal gratis. Popcorn niet inbegrepen.
Jouw klas (max 30 leerlingen) mag gratis en voor niks een dagje naar het vernieuwde Afrikamuseum in Tervuren. Een comfortabele bus komt jullie ophalen. Jullie krijgen een exclusieve rondleiding en een lekkere picknick.

Omdat je nooit genoeg kunt lezen, een boekenpakket ter waarde van 100€.

Geen zin om te lezen voor Congolezen?
Niet getreurd. Je kunt ook voor Congo quizen, bakken, lopen of een plaatje aanvragen.